Tarieven

De geldende tarieven zijn de tarieven die door alle artsen worden gebruikt.  Wij zijn allemaal geconventioneerd.
Heb je vragen hierover, stel die gerust aan je huisarts.

Tarieven vanaf 1 januari 2022

Het ereloon voor een raadpleging, hetzij een vrije raadpleging of op afspraak, bedraagt 27,5 €. Een consultatie tijdens de avondraadplegingen kost 31 € (die 4 euro verschil met een raadpleging ’s ochtends, wordt weliswaar volledig terugbetaald door uw ziekenfonds indien je bij ons een globaal medisch dossier (GMD) hebt.
Het ereloon voor een normaal huisbezoek bedraagt 40,5 €.
Voor avond (tussen 18h en 21h)- en nachtbezoeken (tussen 21h en 8h) geldt het ereloon van respectievelijk 52,5 € en 88 €. 
Voor een raadpleging tijdens het weekend betaal je 38 €.
Voor een huisbezoek tijdens het weekend of op een feestdag bedraagt het ereloon 56,50 €.

Globaal Medisch Dossier (GMD)

De huisarts bewaart al uw medische gegevens in een elektronisch medisch dossier. Het is belangrijk dat alle medische gegevens op één centrale plaats gecoördineerd kunnen worden om het overzicht en de kwaliteit van uw gezondheidszorg te kunnen bewaken. U kan vrij beslissen om uw GMD te laten beheren door een huisarts naar uw keuze. Dit GMD geeft voor u vervolgens recht op verhoogde terugbetaling door een vermindering van het remgeld.

U hoeft zelf niet te betalen voor een GMD, dit wordt rechtstreeks en volledig geregeld door uw mutualiteit. Het enige wat u moet doen is uw identiteitskaart meenemen op consultatie.

Het GMD geldt voor alle dokters werkzaam in onze praktijk. Een GMD wordt jaarlijks vernieuwd.